22 och 38 mm – SOM BÄRANDE UNDERGOLV I TORRA RUM

Spaandex K-golv EN312 P6

Spaandex K-golv har utvecklats för nybyggnation, renovering, ljudisolering och stora spännvidder på reglar eller bjälklag med eller utan skarvförskjutning. Spaandex K-golv säljs i lätthanterliga format och har ett effektivt not-/fjädersystem på alla fyra sidor, vilket gör det enkelt att sammanfoga.

Spaandex K-golv ger ett stabilt och starkt underlag för de flesta golvbeläggningar, t.ex. parkettgolv, linoleumgolv, vinyl och heltäckningsmattor. 

Vilken storlek ska du välja?

Spaandex K-golv finns i tjocklekarna 22 mm och 38 mm. Men vilken storlek ska du använda? Det beror på hur stort centrumavståndet är mellan bärbalkarna eller reglarna. Det vill säga hur långt det är från mitten av ett stöd till mitten av ett annat.

Läs mer om vilken storlek som lämpar sig bäst för ditt projekt nedan.

SPAANDEX K-GOLV 22 MM

Spaandex K-golv 22 mm är vårt traditionella undergolv. Det består av spånskivor med profilerade kanter och används som bärande undergolv på reglar och som flytande undergolv för uppvärmda utrymmen. Spaandex K-golv 22 mm är godkänt som bärande undergolv på stöd med centrumavstånd upp till 600 mm. Detta ses ofta i nyare konstruktioner.

Om avståndet är större, som det ofta är i äldre byggnader, har man fram till nu alltid använt Spaandex K-golv 22 mm. Detta kräver dock att den befintliga konstruktionen förstärks. 

SPAANDEX K-GOLV 38 MM

Spaandex K-golv 38 mm är vår nya produkt, som används när avståndet mellan stöden är mer än 600 mm. Detta golv används ofta vid renoveringar i t.ex. äldre flerbostadshus eller i murmästarvillor. Här brukar det befintliga stödet bestå av bjälkar med ett avstånd på mer än 600 mm. Vår 38 mm golvspånskiva kan användas just under dessa förhållanden och är godkänd som bärande undergolv på ett stöd med ett centrumavstånd på upp till 1 000 mm. 

På grund av vikten är golvspånskivorna mindre än traditionella skivor och har måtten 1 800 × 480 mm. Spaandex K-golv 38 mm ska liksom 22 mm-undergolvet monteras med skruvar och dessutom limmas på stödet.

Behöver du monteringshjälp?

Läs monteringsanvisningarna innan du påbörjar arbetet. Observera att funktionsgodkännandet endast gäller om monteringsanvisningarna följs.

Hitta montageanvisning:

Spaandex K-golv 22 mm file_download Hämta PDF


Behöver du fler monteringsanvisningar eller godkännanden?

Hitta alla instruktioner här

Har du några frågor?

Då är du välkommen att kontakta oss.
Du når oss måndag–torsdag kl. 8–16 och fredag kl. 8–15.30.

Kontakta oss

keyboard_arrow_up